Buitenland

Verdachte opgepakt na dodelijke steekpartij Solingen

24-08-2024 15:02

Foto: Pixabay.

De politie heeft zaterdagmiddag een verdachte aangehouden voor de steekpartij in het Duitse Solingen vrijdagavond, waarbij drie mensen om het leven kwamen en acht gewond raakten, van wie vijf zwaargewond.

 

Redactie, TPO, 24 augustus 2024 – Wat de rol van de verdachte is bij de aanval, is nog niet bekendgemaakt. Verder onderzoek en getuigenverhoren lopen, en er wordt niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen volgen. De politie heeft een online tiplijn geopend voor tips en beeldmateriaal, meldt het ANP.

De steekpartij vond rond 21:30 uur plaats tijdens het ‘Festival of Diversity’, dat ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van de stad werd gehouden. De politie startte onmiddellijk een zoekactie naar de dader, die volgens Bild door getuigen wordt omschreven als een man met een ‘zuidelijke uitstraling’, een volle baard en gekleed in zwart.

Volgens anonieme bronnen van Bild zou de aangehouden verdachte minderjarig zijn en mogelijk niet de uitvoerder van de steekpartij zijn. Deze informatie is echter nog niet bevestigd door de politie. Tevens meldt Bild dat er een mes is gevonden op ongeveer 200 meter van de plek van de aanval, maar ook deze informatie is nog niet door de politie bevestigd.

 

Lees ook: Drie doden en acht gewonden bij steekpartij op Duits stadsfeest