Buitenland

Harris haalt recordbedrag van half miljard dollar op voor campagne

25-08-2024 13:21

Kamala Harris tijdens de Democratische conventie. Foto: Victor J. Blue/Bloomberg.

Kamala Harris en haar team hebben tijdens de Democratische conventie in Chicago afgelopen week 82 miljoen dollar ingezameld. Hiermee komt het totale bedrag dat sinds de aankondiging van het aftreden van president Joe Biden is opgehaald, op 540 miljoen dollar (481 miljoen euro).

 

Redactie, TPO, 25 augustus 2024 – Het opgehaalde bedrag in de afgelopen maand is een recordbedrag voor de Harris-campagne, meldt Bloomberg.

De toespraak van Harris aan het einde van de conventie heeft een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van deze financiële mijlpaal. Na haar toespraak werd er in één uur een recordbedrag aan donaties binnengehaald. De totale inkomsten omvatten bijdragen aan zowel de Harris-campagne als aan de Democratische Nationale Commissie (DNC) en gezamenlijke fondsenwervende commissies.

Vooral vrouwen doneren

Vrouwen spelen een cruciale rol in de fondsenwerving van Harris. Volgens het memo van Dillon is twee derde van de donateurs vrouw en is een derde van de donaties afkomstig van mensen die voor het eerst bijdragen. Daarnaast hebben vrijwilligers zich massaal aangemeld om te helpen: 200.000 diensten zijn geregistreerd om de campagne te ondersteunen.

Harris en haar running mate, Tim Walz, voeren komende week campagne in Georgia. Tegelijkertijd houdt Donald Trump een toespraak over de economie en woont hij campagne-evenementen in Wisconsin en Pennsylvania bij.