Binnenland

Nieuwe verblijfsvergunningen aangevraagd voor Mikael (11) en zijn moeder

28-08-2024 09:33

Asielzoekers
Vluchtelingen. Foto @Yanosh Nemesh/Shutterstock

Voor de 11-jarige Nederlands-Armeense jongen Mikael is een nieuwe verblijfsvergunning aangevraagd. Deze aanvraag is nu ingediend via Mikael’s vader. Eerder besloot de Raad van State op 31 juli dat Mikael en zijn moeder Nederland moesten verlaten en naar Armenië zouden worden uitgezet.

 

Redactie, TPO, 28 augustus 2024 – Volgens zijn advocaat Dora Brouwer is de oplossing voor Mikael’s verblijfsstatus voor de hand liggend. Ze benadrukt dat Mikael niet alleen door zijn moeder, maar ook door zijn vader wordt verzorgd, meldt het ANP.

De vader, die Armeense roots heeft, heeft een verblijfsvergunning omdat hij getrouwd is met een Nederlandse vrouw en hun kinderen de Nederlandse nationaliteit hebben. Brouwer noemt de nieuwe aanvraag daarom “logisch en kansrijk.”

Brouwer benadrukt de belangrijke rol die Mikael’s vader in zijn leven zou spelen: “Hij heeft het gezag over Mikael en er is goed contact tussen hen.”

Ook nieuwe aanvraag voor Mikael’s moeder

Ook voor Mikael’s moeder is een nieuwe aanvraag ingediend, omdat zij niet van haar zoon gescheiden kan worden.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft het nieuws niet bevestigd. Een woordvoerder van de IND geeft aan niet in te kunnen gaan op individuele gevallen, terwijl een woordvoerder van het ministerie van Asiel en Migratie benadrukt dat de zaak bij de IND ligt.

Volgens bronnen van Het Parool zou de IND de aanvraag “voortvarend” willen behandelen.

Lees ook: Mikael en zijn moeder moeten Nederland verlaten