Buitenland

Verdachte aanslag Solingen gaf zichzelf niet aan bij de politie

29-08-2024 14:26

Polizei
Illustartiefoto. @Shutterstock

De verdachte van de aanslag in het Duitse Solingen heeft zichzelf niet aangegeven bij de politie, zoals eerder gemeld werd in de media, maar is opgepakt door patrouillerende agenten in de buurt van de plaats delict.

 

Redactie, TPO, 29 augustus 2024 – Dit bevestigt Herbert Reul, de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, donderdag aan een parlementaire commissie, meldt het ANP.

De agenten merkten de verdachte op vanwege zijn verdachte uiterlijk en gedrag, ze wisten hem vervolgens snel in te rekenen. Reul bevestigt tevens dat een gevonden mes met bloedsporen waarschijnlijk het moordwapen is.

Drie doden en acht gewonden

De aanslag vond vrijdag plaats tijdens een feest ter ere van het 650-jarig bestaan van Solingen. Drie mensen werden doodgestoken en acht anderen raakten gewond. Na de aanval sloeg de dader op de vlucht, wat leidde tot een grootschalige zoekactie.

Hoewel verschillende Duitse media meldden dat de verdachte zichzelf zou hebben aangegeven, is dit volgens de minister niet waar.

Islamitische Staat (IS)

De verdachte, een 26-jarige Syriër, zou banden hebben met Islamitische Staat (IS), die de aanslag heeft opgeëist. De man was volgens Reul niet bekend bij de veiligheidsdiensten.

De aanslag heeft in Duitsland geleid tot veel discussie over het immigratiebeleid en de wapenwetgeving.

Lees ook: IS eist dodelijke steekpartij Solingen op, 26-jarige Syriër opgepakt