Buitenland

Harris nadert Trump in peilingen Michigan

01-09-2024 12:12

Kamala Harris in Michigan. Foto: Bloomberg.

Kamala Harris haalt in de Amerikaanse staat Michigan de achterstand op Donald Trump in. Uit een enquête van EPIC MRA, gehouden van 23 tot 26 augustus, blijkt dat Trump 46 procent van de steun heeft onder waarschijnlijke kiezers, terwijl Harris op 45 procent staat. Opmerkelijk is dat Harris ook iets populairder is dan Trump, met 46 procent tegen 45 procent in de gunst van de kiezers.

 

Redactie, TPO, 1 september 2024 – De nieuwe cijfers laten een verschuiving zien in de race om het presidentschap, meldt Bloomberg. In juli had Trump nog een voorsprong van 7 procentpunten op toenmalig president Joe Biden. Sinds Biden zich heeft teruggetrokken en Harris zich kandidaat heeft gesteld, lijkt het tij te keren. Harris en haar running mate, Tim Walz, gouverneur van Minnesota, weten de Democratische achterban duidelijk te mobiliseren.

Volgens de peiling maakt de aanwezigheid van Walz op het Democratische ticket kiezers meer geneigd om op Harris te stemmen. Tegelijkertijd lijkt de keuze van Trump voor Ohio Senator JD Vance als running mate zijn steun te verminderen. De peiling, uitgevoerd onder 600 mensen voor de krant Detroit News en drie omroepen, heeft een foutmarge van plus of min 4 procentpunten.