Buitenland

Hamas publiceert gijzelingsvideo van vermoorde Israëlische vrouw

05-09-2024 15:23

Screenshot video i24NEWS.

Hamas heeft een video vrijgegeven van Carmel Gat, een 39-jarige vrouw uit Be’eri, een kibboets in het zuiden van Israël grenzend aan de Gazastrook, die in oktober werd ontvoerd tijdens de aanval op Israël. Zij is één van de zes gijzelaars die afgelopen weekend door Hamas zijn geëxecuteerd.

 

Redactie, TPO, 5 september 2024 – De video is donderdag gepubliceerd op i24NEWS. De familie van Gat gaf volgens het medium toestemming voor de publicatie van de aangrijpende beelden. In de video spreekt Gat over haar situatie en de onzekerheid waarmee zij als gijzelaar te maken heeft.

“Ik ben Carmel, 39 jaar uit Be’eri, en ik ben op 7 oktober uit het huis van mijn ouders ontvoerd. Ik weet niet wat er gebeurt en of ik dit zal overleven,” zegt ze in de video. Gat vertelt verder dat ze zonder voldoende voedsel en water wordt vastgehouden en smeekt de Israëlische regering om in te grijpen en de gijzelaars terug te halen.

Blijven vechten

“Ik vraag de staat Israël en premier Netanyahu om ons niet in de steek te laten en ons terug naar huis te brengen,” aldus Gat. Ze doet ook een beroep op de Israëlische bevolking om te blijven vechten voor de vrijlating van de gijzelaars.

Haar neef, Gil Dickman, reageerde emotioneel op de beelden en betreurde het dat Gat niet op de hoogte was van de redding van haar vader, broer en nicht. Hij bekritiseerde ook het besluit van premier Netanyahu om een deal in juli af te wijzen, wat volgens hem had kunnen voorkomen dat Gat werd vermoord.

Deze video maakt deel uit van de psychologische oorlogsvoering van Hamas, waarbij zij gijzelaars en hun families proberen te intimideren en druk uit te oefenen op de Israëlische regering.

Lees ook: Staking en massale protesten in Israël na vondst lichamen gijzelaars

Lees ook: IDF: ‘Lichamen van zes door Hamas vermoorde gijzelaars gevonden in Rafah-tunnel’