Buitenland

Harris en Trump vanavond in beslissend debat voorafgaand aan verkiezingen

10-09-2024 12:41

Donald Trump en Kamala Harris. Foto @Bloomberg

Kamala Harris en Donald Trump staan deze dinsdagavond tegenover elkaar in een hoogst belangrijk debat in Philadelphia, Pennsylvania. Het is de eerste en mogelijk enige confrontatie tussen de huidige vicepresident en de voormalige president, voorafgaand aan de verkiezingen in november.

 

Redactie, TPO, 10 september 2024 – Het debat vindt plaats in een van de belangrijkste swing states en wordt gezien als een kans om kiezers die nog twijfelen te overtuigen, meldt Bloomberg.

Kamala Harris, die sinds kort de plek van Joe Biden als presidentskandidaat inneemt, heeft de afgelopen weken meer momentum gekregen, mede door haar toegenomen fondsenwerving. Ondanks deze boost laten recente peilingen zien dat de strijd tussen haar en Trump nek-aan-nek gaat. De onderwerpen van het debat zullen naar verwachting draaien om de economie, immigratie en abortus, allemaal kwesties die de gemoederen flink bezig houden in het huidige politieke landschap.

Trump, die recent is veroordeeld in een strafzaak, krijgt te maken met vragen over zijn leeftijd en zijn vermogen om een tweede termijn te vervullen. Harris, die voor het eerst als presidentskandidaat in een debat verschijnt, moet zich bewijzen als een waardig alternatief. Vooral haar visie op de economie en haar voorgestelde belastingmaatregelen zullen centraal staan.

Het debat, dat om 21.00 uur (New York-tijd) begint, wordt uitgezonden op ABC News en andere grote netwerken. De uitkomst van deze confrontatie kan de verkiezingsstrijd verder opschudden, zeker nu de race in cruciale staten steeds spannender wordt.