Buitenland

Grootschalige raketbeschieting op Israël

14-09-2024 11:48

Raket
Shutterstock.

De Israëlische strijdkrachten maken melding van een grootschalige raketbeschieting vanuit Libanon, waarbij 55 projectielen werden afgevuurd op de noordelijke stad Safed.

 

Redactie, TPO, 14 september 2024 – De aanval eiste geen slachtoffers, maar er brak wel brand uit in de omgeving, meldt The Times of Israel.

Raketten deels onderschept, tegenaanval uitgevoerd

De Israëlische strijdkrachten wisten een deel van de raketten te onderscheppen, terwijl andere projectielen in open gebieden neervielen, zonder grote schade aan te richten. Kort na de beschieting voerden de Israëlische troepen een tegenaanval uit op doelen in het zuiden van Libanon, in een poging de dreiging te neutraliseren.

Spanning in grensgebied blijft hoog

De situatie in het grensgebied tussen Israël en Libanon is al maanden uiterst gespannen. Regelmatige vuurgevechten tussen Israëlische troepen en Hezbollah-strijders, een bondgenoot van terreurorganisatie Hamas, dragen bij aan de onrust. Onlangs kwam een prominente Hezbollah-commandant, Fuad Shukr, om bij een Israëlische aanval, wat de spanningen verder heeft doen oplopen.