Buitenland

Israël voert aanval uit op zuiden Beiroet

20-09-2024 16:38

Vladirina32/Shutterstock

Israël voerde vrijdag een aanval uit op de buitenwijk Dahyeh in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het Israëlische leger zegt dat het om een gerichte aanval gaat.

 

Redactie, TPO, 20 september 2024 – Ze hebben verder geen details vrijgegeven over het gebruikte wapen of het specifieke doelwit, meldt onder meer de nieuwszender Al Jazeera.

Dat zou een topfiguur van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah zijn geweest. Volgens een melding van de Israëlische legerradio gaat het om een Hezbollah-commandant belast met operaties, Ibrahim Aqil.

Beschadigde panden en meldingen van slachtoffers

In de getroffen wijk zou een gebouw nabij een moskee zijn geraakt door raketten. Dahyeh is een voornamelijk sjiitische buurt, en de gevolgen van de aanval zijn aanzienlijk. Volgens het Hezbollah-gerelateerde medium Al Manar zijn er minstens één dode en tientallen gewonden gevallen, waaronder ook kinderen. De meldingen wijzen op een ernstige impact op de lokale bevolking.

Escalatie in de regio

De aanval op Beiroet komt in een periode van verhoogde spanning in de regio, waar Hezbollah en Israël al lange tijd vijandig tegenover elkaar staan. De situatie roept zorgen op over een mogelijke escalatie van het conflict en de gevolgen voor de burgers in het gebied. De internationale gemeenschap volgt de ontwikkelingen op de voet, temidden van een algehele onrust in het Midden-Oosten.