ThePostOnline

Zeven arrestaties in groot vuurwapenonderzoek

20-09-2024 14:13

Illustratiefoto @robert coolen/Shutterstock

In een groot onderzoek naar vuurwapens arresteerde de politie dinsdag zeven mensen. De verdachten, variërend in leeftijd van 30 tot 61 jaar, worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

 

Redactie, TPO, 20 september 2024 – De politie voerde invallen uit in 22 woningen verspreid over Rotterdam, Rozenburg, Dordrecht, Barendrecht, Gouda en Zoetermeer. Tijdens deze huiszoekingen werden handvuurwapens en cocaïne aangetroffen.

De invallen maken deel uit van een breder onderzoek naar georganiseerde criminaliteit en vuurwapenbezit, dit meldt de politie, die de zaak al langere tijd onderzoekt.

Link met onderschepte berichten op Sky ECC

De recente arrestaties volgen op een reeks aanhoudingen eerder dit jaar, toen de politie berichten onderschepte via het cryptoplatform Sky ECC. Onder de toen gearresteerden was een vrouw uit Colombia, die bekendstaat als de ‘godmother’ van Amsterdam en betrokken zou zijn bij de invoer van 230 kilo cocaïne.

Ook werden er begin dit jaar 29 huiszoekingen gedaan, waarbij in een woning in Rotterdam-Zuid een wapenarsenaal werd ontdekt, inclusief een raketwerper.