Buitenland

Israël bevestigt dood ‘regeringsleider’ Hamas in Gaza

03-10-2024 12:33

Israel, IDF
Kobi Wolf/Bloomberg.

Het Israëlische Defensieleger bevestigt dat het drie maanden geleden tijdens aanvallen in de Gazastrook verschillende hooggeplaatste leiders van terreurorganisatie Hamas heeft gedood.

 

Redactie, TPO, 3 oktober 2024 – Onder de slachtoffers bevonden zich Rawhi Mushtaha, het hoofd van de Hamas-regering in Gaza en de militaire veiligheidsfunctionarissen Sameh al Siraj en Sami Oudeh, meldt het leger op X.

Begin augustus berichtte de in Londen gevestigde krant Asharq al Aswat al dat Israël een tunnel onder de Gazastrook had gebombardeerd waarbij onder anderen Mushtaha en Al Siraj omkwamen.

Bombardement op tunnel in augustus

Mushtaha zat sinds 2012 in de leiding van Hamas. Hij was een veteraan van de beweging en was een van de oprichters in de jaren tachtig van de militaire tak van Hamas, de Izz al Din al Qassem-Brigades. Deze brigade is vernoemd naar een Syrische strijder die zich verzette tegen koloniale overheersing en de oprichting van een Joodse staat, Izz al Din al Qassam (1882-1935).

Al Siraj was naar verluidt een deskundige van Hamas op het gebied van financiën, bewapening en elektronische oorlogvoering.