Buitenland

IDF-woordvoerder kondigt totale vernietiging aan van Hezbollah-leiderschap

16-10-2024 10:40

Woordvoerder van de Israëlische defensiemacht (IDF), Daniel Hagari. Foto @Gil Cohen-Magen/AFP/Getty Images

Brigadegeneraal Daniel Hagari, woordvoerder van de Israëlische defensiemacht (IDF), kondigt de totale eliminatie van het hoogste commando van de terreurorganisatie Hezbollah aan. Tijdens een interview met de Amerikaanse Arabischtalige zender Al-Hurra presenteerde Hagari een gedetailleerd overzicht van het leiderschap van Hezbollah waarvan hij de structuur omschrijft als een “bijenkorf”.

 

Redactie, TPO, 16 oktober 2024 – Hagari beweert dat deze bijenkorf door Israëlische troepen volledig is ontmanteld, en verwijst onder meer naar de geëlimineerde Hezbollah-leider Hassan Nasrallah, die hij “de grootste terrorist in het Midden-Oosten” noemt, evenals Ibrahim Aqil en Fouad Shukr.

De woordvoerder spreekt verder over een drieledige strategie die het IDF hanteert in zijn strijd tegen de terreurgroep: het blijven aanvallen van Hezbollah-leiders, de vernietiging van de militaire capaciteiten van de organisatie – inclusief ballistische raketten en drones die in Zuid-Libanon verborgen zijn – en het voorkomen dat er wapens Libanon binnenkomen door de grens tussen Syrië en Libanon nauwlettend te bewaken.

Hij beschuldigt Iran ervan Hezbollah jaarlijks met ongeveer 1 miljard USD te financieren en noemt het regime een bedreiging, niet alleen voor Israël maar ook voor verschillende soennitische Arabische landen.

 

‘Israël richt zich op het Iraanse regime, niet op het volk’

Hagari roept het Libanese volk op om zich te distantiëren van gebieden waar Hezbollah zijn wapens verbergt en waarschuwt dat elke locatie waar raketten worden opgeslagen een doelwit zal zijn.

De woordvoerder van de IDF benadrukt Israëls toewijding om zichzelf te verdedigen tegen ballistische raketaanvallen, zeker naarmate de spanningen tussen Israël en Iran toenemen. Hij benadrukt dat het conflict gericht is tegen het Iraanse regime, niet tegen het Iraanse volk.

Ook onderstreept Hagari  het belang van het neutraliseren van alle Iraanse proxy-krachten in de regio en presenteert dit als een wereldwijd belang, gezien de dreiging van Iraanse raketten en drones voor Europa en het Westen.

Bron: i24News