Binnenland

Femke Bol niet genomineerd voor beste atlete van de wereld

21-10-2024 12:12

Femke Bol, of the Netherlands, celebrates with teammates Eugene Omaha,and Isaya Klein Ikkink after crossing the finish line to win the 4 x 400 meters relay mixed final at the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 3, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Ashley Landis)

Femke Bol is dit jaar niet genomineerd voor de prestigieuze titel van beste atlete van de wereld, ondanks haar indrukwekkende prestaties.

 

Redactie, TPO, 21 oktober 2024 – World Athletics heeft zes andere atletes genomineerd in de categorie loopnummers op de baan. Vorig jaar behoorde Bol nog wel tot de kanshebbers, maar zag ze de prijs toen naar de Keniaanse Faith Kipyegon gaan.

Kans op Europese titel

Hoewel ze de wereldwijde nominatie misloopt, maakt Bol wel kans op de titel van Europees atlete van het jaar. Als ze deze prijs wint, wordt ze de eerste vrouw die deze eretitel voor de derde keer in de wacht sleept.

Een seizoen vol successen

Bol beleefde een spectaculair seizoen waarin ze twee gouden medailles won op de WK indoor in Glasgow en opnieuw twee keer goud op de EK outdoor in Rome. Daarnaast veroverde ze drie olympische medailles in Parijs en verbeterde ze zowel het wereldrecord op de 400 meter indoor als het Europees record op de 400 meter horden.

Ondanks deze prestaties behoort ze niet tot de zes genomineerde olympisch kampioenen voor de wereldtitel, waaronder opnieuw Kipyegon en andere topatletes zoals Sydney McLaughlin-Levrone en Gabby Thomas.