OMG

Rotte vis zorgt voor stank en vliegenplaag

13-09-2015 11:43

RAINHAM – Voor de inwoners van Rainham, een voorstad van Londen, was de zomer vreselijk. Dat kwam niet door het weer maar door een verlaten visfabriek. Daar lag een partij vis te rotten en dat zorgde voor stank en een vliegenplaag.

In juli was er brand uitgebroken in de visfabriek. Die werd geblust, maar omdat het nog te gevaarlijk was om de fabriek leeg te halen, mocht niemand het gebouw in. Met de stank en de vliegenplaag als resultaat.

“Het is vreselijk”, zegt de 72-jarige Kay Knight tegen Daily Mirror. “We wilden buiten barbecueën, maar dat was geen doen. Het stikte buiten van de vliegen.” En dan de stank. “Ik heb nog nooit zoiets smerigs geroken”, zegt de 66-jarige Anita Holtom. “Mijn kleinkinderen spelen graag buiten, maar dat kan nu niet.”

De hoop dat er snel iets gebeurt, hebben de bewoners van Rainham laten varen. De autoriteiten zijn wel komen kijken, maar waren snel weer vertrokken. Voor Georgina Aust is de vliegenplaag een ramp. “Ik heb een beetje last van een vliegenfobie. Eten maken is een nachtmerrie. Ze beloven veel, maar tot nu toe is er nog niks aan gedaan.”