OMG

Toeristen in de ban voor zingen volkslied

13-09-2015 12:15

BANGKOK – De Chinese toeristenorganisatie heeft vier Chinezen in de ban gedaan omdat ze zich hebben misdragen. De vier hieven uit protest vanwege een vertraagd vliegtuig het volkslied van China aan.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag op het vliegveld van Bangkok in Thailand. De toeristen maakten deel uit van een groep van 260 Chinezen. Ze waren op vakantie geweest in Thailand en wilden graag naar huis. Maar op de luchthaven bleek hun toestel naar Chongqing vertraging te hebben.

Volgens de toeristenorganisatie gingen de vier door het lint toen ze over de vertraging hoorden. “Ze misdroegen zich en verstoorde de orde op de luchthaven”, staat te lezen in een officiële verklaring. “Daarmee hebben ze het imago van Chinese toeristen ernstige schade toegebracht.”

Volgens Shanghaiist is op een video duidelijk te zien en te horen dat de vier het volkslied aanheffen. Van zingen zou overigens geen sprake zijn. “Het was meer het volkslied blèren”, staat op de website te lezen. De vier mogen nu twee tot drie jaar niet reizen.