OMG

‘Lickasso’ schildert bever met megatong

15-09-2015 14:10

NEW YORK – Nick Stoeberl (26) heeft de langste tong ter wereld: ruim tien centimeter meet zijn smaakorgaan vanaf het puntje tot aan zijn gesloten lip. Maar alleen met de eer strijken vond hij niet genoeg, Stoeberl wilde zich ook nuttig maken. "Het is een geschenk. Ik moet er wel iets mee doen." En dus besloot hij om met zijn tong te gaan schilderen.

'Lickasso', zoals hij ook wel liefkozend wordt genoemd, heeft al meerdere tongschilderijen gemaakt. Zo 'likte' hij al een portret van talkshowhost Steve Harvey bij elkaar, maar het trotst is hij op zijn meest recente werk: een gigantische bever. "Dit schilderij komt het dichtst bij mijn eigen smaak. Ik ben gefascineerd door bevers", zegt hij tegen Huffington Post.

Stoeberl raakte geïnspireerd door een tongschilder in India. "Alhoewel, toen ik hem hoorde praten over dat hij misselijk werd van de verf in zijn mond, realiseerde ik mij dat ik mijn tong eerst moest afschermen met folie." Het duurde zes uur voordat hij de bever had geschilderd. "De omgeving waarin de bever zich bevindt was makkelijker te schilderen dan de bever zelf."

Zijn kunstwerk is opgenomen in RecordSetter. Hij heeft nu het record te pakken van het 'grootste schilderij van een bever geschilderd door het gebruik van een tong'.