OMG

Man wordt dronken van aardappels

16-09-2015 12:03

COLOMBUS – Nick Hess kampt met een zeldzame ziekte: het Auto Brewery Syndrome. De man wordt altijd dronken als hij aardappelen eet omdat de koolhydraten gisten in zijn maag. Voordat bekend werd dat hij aan deze ziekte leed, dachten zijn naasten dat hij stiekem een alcoholist was.

Zijn vrouw Karen Daw filmde Nick eens (35) toen hij laveloos was. "Toen ze mij voor het eerst beschuldigde voor dronkenschap zonder dat ik gedronken had, dacht ik dat ze gek was geworden. Maar familie en vrienden dachten juist 'misschien is hij een stiekeme alcoholist'", zegt hij tegen ABC News. Zelf kon hij het zich niet eens herinneren. Totdat Nick de beelden zag. "Ik keek op de beelden in mijn eigen ogen en zag dat ik niet aanwezig was. Het was angstaanjagend, ik wist er niets meer van."

Omdat Karen het niet vertrouwde, ging ze in huis zoeken naar alcohol. "Zijn adem rook ook naar alcohol. Het pijnlijke is dat ik hem niet meer vertrouwde." In eerste instantie dachten ook de artsen dat hij een alcoholverslaafde was, maar na diepgaand onderzoek bleek het te gaan om de zeldzame ziekte. Hess weet de ziekte onder controle te houden door een koolhydraatarm dieet en medicatie.