OMG

Bizar straatritueel bij gevangene op dak

16-09-2015 15:45

MANCHESTER – Stuart Horner heeft als protest ruim zestig uur op het dak gestaan van gevangenis HMP Manchester. De 35-jarige gevangene gaf zich over toen beloofd werd dat hij 'een pizza en een cola' zou krijgen. Eerder bedreigde hij de gevangenisbewakers nog met een metalen staaf. "Het is mijn dak, niet dat van jullie."

"Ik heb mijn punt gemaakt. Ik heb een pizza van 30 centimeter gekregen en een beker met cola. Ik heb gedaan wat ik wilde doen", riep hij vlak voordat hij in de boeien werd geslagen. Horner ontsnapte toen hij over een hek wist te klimmen van een sportveld. Daarna klom hij het dak op en bleef daar zestig uur zitten. Ondertussen gooide hij volgens Manchester Evening News nog wel wat ramen kapot en allerlei troep naar beneden.

Mensen verzamelden zich ondertussen om hun steun aan Horner te tonen. Het werd allemaal pas echt gek toen deze toeschouwers een 'feestprotest' begonnen. Met z'n allen begonnen ze – inclusief dansjes – de Macarena te zingen, terwijl Horner op het dak lekker mee aan het deinen was. In de zestig uur dat hij daar zat werden zelfs spandoeken gemaakt met teksten als 'elk mens heeft zijn rechten'. Dat hij voor 27 jaar cel is veroordeeld vanwege de moord op zijn oom wisten ze misschien niet.