OMG

Domme inbreker keert terug voor sleutels

16-09-2015 16:57

TWIN FALLS – Een man werd in het Amerikaanse Twin Falls gearresteerd voor inbraak. De inbreker werd gesnapt door de politie toen hij bij het huis teruggekeerde waar hij net had ingebroken. De 22-jarige Caleb Shay Funke was op zoek naar autosleutels en een telefoon die hij vergeten was mee te nemen.

De eigenaresse van het huis belde eerder naar de politie, omdat ze bij haar stulpje terugkeerde en zag dat het helemaal overhoop was gehaald. De achterdeur stond ook open. Het opvallende was dat er op haar bed een telefoon lag die ze niet herkende. Buiten stond een zilveren Chevrolet Cobalt geparkeerd. Toen de inmiddels gearriveerde agenten vervolgens de auto zagen, konden ze in de verte zien dat er geld en juwelen op de bijrijdersstoel lagen.

Terwijl ze het huis aan het onderzoeken waren, parkeerde een vrouw haar auto pal achter de Chevrolet en dropte daar Funke. Hij vertelde de politie dat hij de auto van een vriend had geleend en dat hij per ongeluk de auto op slot had gedaan en de sleutels daar in had laten liggen. Er zou een slotenmaker komen om de auto open te maken. Ondertussen kwam er een bewoner uit het huis gerend met een bos sleutels. Ze wist te vertellen dat ze niet van iemand uit het huis waren. Een agent startte de auto met de sleutels, maar Funke zei dat hij 'niet de inbreker was'. "Ik weet wel wie het wel is."

Aangezien zijn verhaal niet klopte, werd hij gearresteerd. Tijdens zijn arrestatie viel er een juweel uit zijn zak, dat van de bewoner bleek te zijn. In de Chevrolet werd nog een telefoon van de bewoner gevonden. HIj moet op 25 september voor de rechter verschijnen, weet Magic Valley.