OMG

Familie verrast door aardappel

17-09-2015 09:01

LONDONDERRY – Een postbode in de Noord-Ierse stad Londonderry keek gek op toen hij deze week een aardappel, compleet met adres en postzegel, tegenkwam in zijn posttas. De aardappel was bedoeld voor de Bradley familie in Oakbridge Park en zij konden wel lachen om de bizarre post.

De aardappel had er toen al een aardige reis op zitten, namelijk bijna 700 kilometer. Zuslief Edel had de pieper in Birmingham op de bus gedaan voor haar broer Dermot. Hij was in eerste instantie stomverbaasd toen hij de aardappel zag. "Mijn elfjarige zoontje kwam met opengesperde ogen binnen met de aardappel in zijn hand", vertelt Dermot aan de BBC.

"Toen begonnen we keihard te lachen. De postbode vertelde mij dat hij al veertien jaar bij het postbedrijf werkt en nog nooit zoiets geks had afgeleverd." Aan de achterkant van de aardappel stond een klein berichtje: 'Bedankt voor de prachtige bruiloft'. Toen wist Dermot gelijk van wie de opmerkelijke post kwam. "Mijn zus woont al een hele tijd in Engeland, maar ze besloot onlangs terug te komen naar Derry om te trouwen. Ierland staat bekend om de aardappel, dus ze besloot haar bruiloft een 'aardappel-thema' te geven. Ze kocht bijna 13 kilo aardappels om het hotel waar ze trouwde mee te decoreren", vertelt Dermot.

Een woordvoerder van het postbedrijf laat de BBC weten dat er wel vaker gekke pakketjes voorbijkomen. "Zo hebben we al eens een stoplicht gezien, net als insecten, hagedissen, levende schorpioenen en fruit." De medewerker laat ook weten dat het niet de bedoeling is om groente en fruit zonder verpakking op te sturen. "Het kan de post van andere mensen beschadigen."