OMG

Australische helemaal wild van vogels

17-09-2015 16:44

SYDNEY – Voor een 43-jarige Australische zijn vogels meer dan zomaar leuke dieren. Trieste Townsend overwon haar angsten dankzij vogels en liet haar naam veranderen in Sparrow (mus) Townsend. Nu is ze druk bezig met het opzetten van een kledingwinkel voor kanaries, parkieten en andere fladderaars.

Sparrow kwam voorheen de deur nauwelijks uit omdat ze last had van angststoornissen en claustrofobie. Uiteindelijk hielpen een psycholoog en haar parkiet Sparky haar over die angst heen. Lekker shoppen of iets anders buiten doen, is geen enkel probleem meer, maar alleen met een van haar vogels op haar schouder. "Ik voel me tegenwoordig een stuk beter en dat allemaal dankzij mijn vogels. Als ik nu buiten kom, hebben mensen aandacht voor mijn vogel en richten ze zich niet meteen direct op mij, dat vind ik fijn", aldus Sparrow in Daily Mail.

Naast Sparky heeft Sparrow ook nog Snoggy en Bluey en de drie vogels maken ook deel uit van haar toekomstplannen. Sparrow wil kleertjes gaan verkopen voor vogels. Ontwerpen doet ze al en dat is naar eigen zeggen een groot succes. De foto's die ze van haar aangeklede vogels maakt, zijn een hit online. Parkieten op een skateboard, kanaries met een supermanpak of met een Marilyn Monroe-outfit, het scoort allemaal als een trein. "Maar, ik doe mijn vogels geen pijn hoor. Ik train ze, maar ik behandel ze netjes en ik zal nooit hun vleugels belemmeren."