OMG

Chinees maakt automatische haarwasser

18-09-2015 13:36

LESHAN – Automatisch je haren laten wassen en drogen? Het kan. Een Chinese Willie Wortel heeft er een speciaal apparaat voor uitgevonden. Het ding lijkt op een uit de kluiten gewassen droogkap uit de jaren vijftig, maar de Chinees is helemaal overtuigd dat zijn vinding een succes wordt. Hij heeft er zelfs patent op aangevraagd, en gekregen.

Chen Gongke werkte maar liefst zestien jaar aan zijn vinding. Met de automatische haarwasser kunnen mensen binnen vijf minuten hun haar wassen en drogen, zonder dat ze daar moeite voor hoeven doen. Ze hoeven alleen de speciale helm die bij het apparaat zit op te zetten. De automatische haarwasser doet de rest.

Of het apparaat binnen onafzienbare tijd in ieder huishouden te vinden is, valt te betwijfelen. Het ding is groot en of Chen Gongke rekening heeft gehouden met allerlei duurzame en gezondheidsaspecten is onduidelijk. Toch heeft de man volgens het mediaconcern Tencent een nationaal patent op zijn machine gekregen. De 38-jarige uitvinder zegt op het idee te zijn gekomen toen hij zijn gehandicapte oma zag worstelen toen ze haar haren moest wassen.