OMG

Dief met spijt brengt gestolen iPhone terug

18-09-2015 16:41

TRENTON – Een Amerikaan die een iPhone had gestolen, kreeg daar een paar dagen later enorme spijt van. Hij gaf de telefoon terug en beloofde nooit meer iets te jatten. De bestolen eigenaar neemt genoegen met het excuus, maar de politie is nog niet klaar met de dief.

De dief sloeg eerder deze week toe. Op videobeelden is te zien hoe hij de iPhone steelt. De eigenaresse van de telefoon zette daarna de beelden op Facebook. Ze hoopte dat iemand hem zou herkennen. Dat bleek zo te zijn. Ze kreeg later een telefoontje dat de dief de beelden had gezien en zich schaamde.

Niet veel later kreeg ze haar iPhone terug, met een briefje. “Ik ben degene die je telefoon heeft gestolen. Het spijt me als ik je heb gekwetst”, schrijft de dief. Hij vertelt verder dat hij werkloos is en dat hij op het dievenpad raakte om eten te kunnen kopen voor zijn kinderen.

Nu de eigenaresse haar telefoon weer terug heeft, is de zaak voor haar af. Tegen de website NJ.com zegt ze dat de dief zijn lesje heeft geleerd. Ze wil geen aanklacht tegen hem indienen. Toch laat de politie het er niet bij zitten. “Als hij het allemaal echt meent, moet hij zich gewoon bij de politie melden”, zegt een politiewoordvoerder.