OMG

Chihuahua is dapperste hond van het jaar

21-09-2015 19:02

LOS ANGELES – Harley is uitgeroepen tot dapperste Amerikaanse hond van het jaar; een titel die het kleine chihuahua-hondje op het eerste oog waarschijnlijk niet zou hebben gekregen.

Toch verdient Harley de titel volgens een jury en zo'n miljoen Amerikanen die hun stem hebben uitgebracht op het kleine hondje. Met de titelwinst heeft Harley ongeveer 170 andere dappere honden achter zich gelaten.

Waarmee Harvey de titel heeft verdiend? Het hondje woonde zo'n tien jaar in een kleine kooi bij een fokker, totdat hij werd gered en werd opgenomen in een fijn gezin. Het kleine beestje, dat het na zijn redding emotioneel en fysiek best zwaar had, werd vervolgens het voorbeeld van de Harley to the Rescue-campagne. Dankzij het geld dat met deze campagne werd opgehaald, werden er in de afgelopen jaren zo'n vijfhonderd honden gered bij fokkers.

In een persbericht valt te lezen dat Harley langsgaat op scholen en evenementen waar wordt verteld over de slechte omstandigheden waarin veel honden leven. Harley, die een oog mist door de jaren waarin hij in een kooi leefde, is zo een stem geworden voor al deze soortgenoten. Harley kreeg de titel dit weekend uitgereikt tijdens een event in het Beverly Hilton Hotel.