OMG

Verslaggever vindt vermiste kinderen

24-09-2015 13:52

BOALSBURG – Een journalist die verslag moest doen van een vermissing van twee kinderen in Pennsylvania heeft ze per toeval zelf gevonden. De jongens wilden niet naar school en besloten zich te verstoppen.

De broertjes van zeven en negen jaar oud waren dinsdag spoorloos verdwenen. Ze hadden in Boalsburg in de schoolbus moeten stappen, maar ontbraken in de les. Verslaggever Shawn Annarelli van Centre Daily Times was in de buurt van de andere journalisten op zoek naar een politieagent, toen hij twee stemmen en geritsel van bladeren hoorde.

De geluiden kwamen uit een bosje, niet ver van hem vandaan. "Ik dacht bij mezelf: wat nou als ze daar ergens zijn?", vertelt Annarelli aan Inside Edition. Na een korte zoektocht zag hij de jochies gehurkt op de grond zitten. "Ik hoorde de oudste zeggen: 'Ze hebben ons gevonden'. Volgens mij waren ze daar nogal teleurgesteld over."

Pas toen Annarelli de kinderen bij de politie had afgeleverd, nam hij contact op met zijn redactie. Dat ging eigenlijk in tegen zijn zijn journalistieke instinct. "Ik wilde er direct verslag van doen. Maar in deze situatie mocht dat niet mijn eerste prioriteit zijn. Ik moest de politie inseinen, zodat die jongens terug naar huis konden."