OMG

Man rijdt dronken rond in golfkarretje

25-09-2015 14:15

STOCKHOLM – Een Zweedse man riskeert een gevangenisstraf omdat hij dronken achter het stuur kroop. De 65-jarige gepensioneerde bestuurde echter geen auto, maar een golfkarretje. De beklaagde vertelde de rechtbank wel 'dat hij eigenlijk helemaal niet golft'. Het was 'gewoon' een cadeau van zijn vader.

De man gaf toe dat hij gedronken had toen hij achter het stuur van de golfbuggy stapte. Volgens de Zweedse krant Halland Posten vertelde de man aan de rechtbank dat hij 700 meter met het karretje had gereden, maar toen gestopt werd door de politie om een blaastest te doen. Hij bedacht twee uur later schuldbewust dat zijn golfkarretje wel echt slecht geparkeerd stond en keerde terug naar zijn golfbolide om hem goed te zetten. De politie verscheen net op dat moment wederom op het toneel, waardoor hij nogmaals werd betrapt op rijden onder invloed.

"Ik heb er zo ontzettend veel spijt van. Ik kan niet vragen om vergiffenis omdat ik zo ongekend dom ben geweest", zei hij tegen de rechtbank. De man werd schuldig bevonden voor rijden onder invloed. Volgens de aanklager kan de Zweed kiezen tussen een gevangenisstraf of een voorwaardelijke straf in combinatie met een taakstraf.