OMG

Cheerleaders moeten broek aan onder rokje

26-09-2015 12:41

POST FALLS – Al jaren doen cheerleaders op Amerikaanse middelbare scholen hun acts in strakke pakjes en korte rokjes. Een schoolbestuur in Idaho is er nu ineens achter gekomen dat de outfits niet erg geschikt zijn om mee te gaan zitten. Om te voorkomen dat meisjesbillen te zien zijn als de dames even ergens neerstrijken, moeten de cheerleaders voortaan een legging of sportbroek aan onder de rokjes als ze trainen of gewoon ergens rondlopen.

Groot nieuws in de lokale krant CDAPress, maar ook in de rest van Amerika. De meiden zelf op Post Falls High School reageerden er stoïcijns op. Sommigen trokken een legging aan bij de laatste training en andere meisjes lieten het cheerleaderspakje dan maar helemaal in de kast hangen. Maar aanvoerster Shelby Hanson was er niet zo blij mee: "Je vraagt footballspelers toch ook niet of ze een rok onder hun shirt aandoen? Het is belachelijk"

Volgens Hanson wordt het team niet serieus genomen. Op dagen dat ze in actie komen, dragen de meisjes hun pakjes naar school. Vorig jaar gebeurde dat ook al, maar toen kraaide er geen haan naar. Amerikaanse media reageren verontwaardigd. Maar het schoolbestuur trekt zich er niets van aan. Op andere scholen moeten de meiden zich ook netjes aankleden buiten het sportveld.