OMG

‘Schildpadruiter’ eindelijk opgepakt

27-09-2015 14:39

MELBOURNE – Begin deze zomer ging een foto van een vrouw die op een zeeschildpad probeerde te rijden, het hele internet over. Dierenliefhebbers reageerden boos en wilden dat ze gestraft zou worden voor de dierenmishandeling. Dat ging niet, want haar identiteit was onbekend. De politie van het Amerikaanse Melbourne laat nu weten dat de vrouw bij toeval gepakt is.

De foto's werden in juli genomen in Florida, waar zeeschildpadden in het wild nog voorkomen. De kiekjes belandden al snel online. Er werden veel klachten ingediend bij de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, die het onderzoek naar de dierenmishandeling leidden. Omdat de identiteit van de vrouw niet achterhaald kon worden, werden er toen geen verdere stappen gezet.

Zaterdag kreeg de politie in het plaatsje Melbourne een melding van een incident. De agenten rukten uit en ontdekten dat één van de aanwezigen gezocht werd. Er was een opsporingsbevel uitgevaardigd wegens het illegaal bezitten van schildpadeieren en het verstoren van het nest van de bedreigde dieren. Die vrouw werd herkend als de 'schildpadruiter'. Deze 20-jarige Stephanie Moore werd meteen opgepakt. Ze zit vast in afwachting van berechting.