OMG

Hoestende man heeft kunstgebit ingeslikt

02-10-2015 15:07

LONDEN – Een man die zijn kunstgebit al een paar dagen kwijt was besloot naar de eerste hulp te gaan met een ander probleem. Hij legde de artsen uit dat hij al een paar dagen erg moest hoesten en bovendien problemen had met slikken. Daarbij voelde hij druk op zijn borst.

De hoestende man meldde ook dat hij van kinds af aan epileptische aanvallen kreeg en daarvoor medicijnen innam. Een week daarvoor had hij ook nog een epileptische aanval gehad, waarna hij een deel van zijn kunstgebit thuis op de vloer had gevonden. Hij heeft nog een tijdje naar de rest van de rij tanden gezocht, maar besloot daarna al snel weer het leven op te pakken met een paar tanden minder.

Na vijf dagen kreeg de 55-jarige Indiase man last. Hij begon veel te kuchen en had moeite zijn eten weg te krijgen, beschrijft Daily Mail. De symptomen werden zo erg dat hij besloot langs de eerstehulppost te gaan. Daar wees een scan uit dat hij een deel van zijn kunstgebit had ingeslikt, waarschijnlijk tijdens zijn recente epileptische aanval. Het kunstgebit zat 32 centimeter diep en blokkeerde de slokdarm.

Artsen hadden de grootste moeite om de man tijdens een kijkoperatie te helpen, want het kunstgebit liet zich moeilijk grijpen met de chirurgische tangen. Ze adviseerden hun patiënt om zijn kunstgebit in te ruilen voor implantaten. Volgens het medische platform BMJ Case Reports komt het vaker voor dat mensen hun kunstgebit inslikken. Bij een geblokkeerde slokdarm blijkt in 11,5 procent van de gevallen een kunstgebit de schuldige. Vaak hebben mensen niet door dat ze een kunstgebit inslikken, bijvoorbeeld bij een ongeluk of aanval. Soms zijn ze zich niet bewust dat het kunstgebit kapot is en slikken ze een deel in tijdens het eten of drinken.