OMG

Man wint pompoenwedstrijd voor zesde keer

05-10-2015 12:49

ZURICH – Beni Meier heeft dit weekend voor de zesde keer een bijzondere prijs gewonnen en wel voor het kweken van de grootste pompoen van Zwitserland. Dit jaar nam hij deel met een pompoen van maar liefst ruim 750 kilo.

Hoewel de Zwitserse boer Beni natuurlijk blij is dat hij de wedstrijd heeft gewonnen, vertelt hij tegen de website Jucker Farm dat hij toch ook een beetje teleurgesteld is. Vorig jaar deed hij in Duitsland mee aan een competitie met een pompoen van ruim 1000 kilo en daarmee verbrak hij een wereldrecord. "Natuurlijk vond ik het jammer, maar ik ben ook blij dat de aandacht hierdoor nu iets minder is", aldus Meier die vorig jaar nogal schrok van de wereldwijde aandacht die hij kreeg dankzij zijn reusachtige pompoen.

Waarom de pompoen van Meier dit jaar een stuk kleiner is? Dat heeft volgens hem te maken met de warme zomer die Zwitserland dit jaar heeft gehad. Op de tweede plaats in de wedstrijd eindigde iemand met een pompoen van ruim 520 kilo.

The Local schrijft dat de warme zomer voor een stel andere gewassen wel erg goed was. Zo werd dit jaar het record voor zwaarste wortel verbroken door een peen van bijna twee kilo en ook het record van grootste komkommer ging aan diggelen dankzij een komkommer van bijna acht kilo.