OMG

Gunther IV rijker dan Grumpy Cat

06-10-2015 12:39

NEW YORK – Grumpy Cat mag dan het bekendste huisdier ter wereld zijn, volgens het magazine Money is de immer chagrijnige poes niet het rijkste dier op deze planeet. De Amerikaanse celebkat moet haar meerdere erkennen in Gunther IV, een steenrijke Duitse herder.

Gunther IV dankt zijn vermogen aan de in 1991 overleden gravin Karlotta Libenstein. Zij liet haar vermogen na aan Gunthers vader Gunther III. De 80 miljoen dollar (71 miljoen euro) van destijds is dankzij goede investeringen inmiddels uitgegroeid tot een eigen vermogen van 375 miljoen dollar (334 miljoen euro). De tot op het bot verwende viervoeter mag zich dan ook met trots het rijkste huisdier ter wereld noemen.

De tweede plek in de lijst wordt wel bezet door Grumpy Cat. De wereldberoemde kat, die eigenlijk Tardar Sauce heet, heeft dankzij succesvolle social media-pagina's en een eigen film een geschat vermogen van tussen de 1 en 100 miljoen dollar. Althans, dat is wat Money beweert. Hoeveel de poes precies te makken heeft, is niet bekend, maar volgens haar baasje is 100 miljoen ietwat overdreven.

De overige acht rijkste huisdieren in de lijst hebben overigens ook niets te klagen. Van poedel Toby Rimes tot chihuahua Conchita en van poes Tommaso tot kip Gigoo, ze hebben allemaal aanzienlijk meer te besteden dan de gemiddelde Nederlander.