OMG

Wegpiraat geeft hond de schuld van alles

09-10-2015 12:32

SARASOTA – Een Amerikaanse wegpiraat heeft afgelopen week voor een behoorlijke ravage gezorgd door zijn wagen tijdens een achtervolging door de politie in een huis te crashen. Na de crash had snelheidsduivel Reliford Cooper III zich op de wc in een kerkje in de buurt van de crash verstopt. Toen agenten hem daar aantroffen, gaf Cooper meteen zijn hond de schuld van alle narigheid.

"Mijn hond zat achter het stuur, ik zweer het. Ik ben na de crash alleen maar weggerend omdat ik daar zin in had. Jullie gaan mooi geen drugs of alcohol bij me vinden", zei hij tegen de compleet verbouwereerde agenten. De politie zat hem op de eerste plaats al niet eens op de hielen vanwege drank of drugs, maar puur omdat hij voor de ogen van de agenten door rood licht was gereden.

Eenmaal in de boeien geslagen werd al snel duidelijk dat Cooper wel degelijk op de vlucht was geslagen omdat hij iets te verbergen had. Volgens The Smoking Gun stonk de man uit Florida een uur in de wind. Hij had overduidelijk gedronken en geblowd. Na eerst zijn hond – die overigens nergens te bekennen was – de schuld te hebben gegeven van alle narigheid zei Cooper nog dat hij eigenlijk sowieso niets gemerkt had van alle consternatie. "Ik achtervolgd? Huh? Door wie dan? Jullie reden als een stel trage slakken."

Inmiddels zit Cooper voor zijn eigen bestwil en die van zijn omstanders achter de tralies. Op het bureau bleek de twintiger een bekende te zijn van de politie. Hij had al eens vastgezeten voor gewapende overvallen, inbraken en autodiefstallen.