OMG

Zwaardvechtende vrouw overmeestert inbreker

11-10-2015 10:42

INDIANAPOLIS – Karen Dolley werd afgelopen week in het holst van de nacht opgeschrikt door een inbreker in haar huis. De 43-jarige vrouw uit de Amerikaanse plaats Indianapolis wist de man te overmeesteren dankzij haar training in middeleeuws zwaardvechten.

Karen werd wakker van het geluid van de inbreker. Toen ze de vreemde kerel in haar huiskamer zag staan, nam haar instinct het over. Dolley stompte de man zo'n tien keer en dreef hem in een hoekje van haar slaapkamer. ''Voor mijn gevoel raakte ik hem niet goed, maar mijn knokkels waren de volgende dag wel helemaal blauw. Iemand op die manier slaan, lijkt niets op wat je in films ziet. Je verwacht dat het harder klinkt en dat mensen worstelen, maar dat is niet hoe het er in het echte leven aan toe gaat'', vertelt de strijdlustige vrouw aan The Indianapolis Star.

Helaas waren de rake klappen van Karen niet genoeg om de crimineel onder de duim te houden. Dolley probeerde daarom haar pistool uit haar nachtkastje te halen, maar in alle chaos opende ze de verkeerde lade. De stoere Karen greep toen naar haar reservewapen: een samoeraizwaard. Dolley zette het zwaard op de keel van de inbreker en wachtte vervolgens geduldig totdat de politie arriveerde.

Middeleeuwse rollenspellen

Karen is van mening dat haar twintig jaar lange ervaring als larper heeft geholpen bij het overmeesteren van de man. Dolley begon namelijk op haar achttiende met het meespelen in levensechte middeleeuwse rollenspellen. Daarbij droeg ze een zwaar harnas en nam ze het op tegen veel grotere mannen.

Agenten identificeerden de binnendringer later als de 30-jarige Jacob Wessel. Toen de inbreker uit haar huis werd geëscorteerd, bood hij nog zijn excuses aan, aldus Karen. Ze is dan ook alleen boos dat Wessel haar nachtrust heeft verstoord en haar kat van streek heeft gemaakt.