OMG

Brandweermannen helpen oma met tuinwerk

11-10-2015 14:00

STEILACOOM – Medewerkers van de brandweer van het Amerikaanse Steilacoom hebben een oma van 91 geholpen met het opknappen van haar tuin. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Ze waren juist naar de vrouw gegaan omdat haar alarm was afgegaan.

Toen ze bij het huis van Muriel Haglund aankwamen, zagen ze de bejaarde in de tuin staan. Op de vraag of alles goed was, antwoordde Haglund verbaasd dat er niks aan de hand was, maar dat haar tuin een puinhoop was. Al snel bleek dat ze tijdens haar werkzaamheden per ongeluk haar alarmknop had ingedrukt.

Aan de brandweerlieden vertelde Haglund verder dat ze vaak hulp krijgt van buren of vrienden. Nu had niemand tijd om haar te helpen. Omdat er best nog wel een hoop werk was, besloten de brandweerlieden een handje te helpen.

Hark

“Toen we haar zagen, had ze een hark in haar handen”, zegt brandweerman Curtis Zieseniss tegen KOMO News. “Er lagen er nog een paar. Die hebben wij toen gepakt om haar een handje te helpen. Dat leek ons wel goed om te doen.”

Een passerende agent nam een foto van de tuinierende brandweerlieden en zette die op social media. Daardoor kregen de brandweerlieden allerlei leuke reacties. “Het is leuk als je gewaardeerd wordt”, zegt Colin Murphy, een van de mannen die in de tuin van Haglund stond te harken.