OMG

‘Bebaarde schurken’ aangezien voor IS

12-10-2015 16:57

BRAEHUS – Een groep bebaarde gasten in Zweden heeft zich moeten verantwoorden tegenover de politie. Een bezorgde Zweed belde naar het alarmnummer, omdat hij 'bebaarde mannen met IS-vlaggen had gezien'. Het bleek echter te gaan om een fervente groep baarddragers, de zogenaamde Bearded Villains. En de vlaggen waren toevallig zwart-wit, net als die van IS.

De groep baarddragers stond bij een verlaten kasteel foto's te nemen, toen opeens enkele agenten verschenen. "Gisteren hadden we onze Bearded Villains fotoshoot. Midden in de shoot kwamen ineens twee agenten langs. Ze vertelden ons dat ze waren gebeld door iemand die voorbij gereden was en dertig terroristen al zwaaiend met een IS-vlag had gezien", schrijft baardlid Andreas Fransson op Facebook. "Gelukkig zag de politie al snel dat we geen terroristen zijn, hier in de middle of nowhere, met formele kleding aan terwijl we elkaar omhelzen en met elkaar lachen."

Al snel hadden ze een leuk praatje met de politie. "We hebben nog gelachen met die agenten, zij moesten ook wel reageren op het belletje." De Bearded Villains worden wel vaker aangezien voor terroristen. "Elke dag hoort wel iemand van ons dat hij op een terrorist lijkt", vertelt hij aan Metro.