OMG

Nederlanders beste automobilisten ter wereld

21-10-2015 13:31

AMSTERDAM – We mogen onszelf een schouderklopje geven. Tenminste, als de gegevens van navigatie-app Waze en onderzoeksbureau Statista kloppen. Nederlanders komen namelijk als beste automobilisten ter wereld uit de bus. In Latijns-Amerika wonen de slechtste chauffeurs, met El Salvador als hotspot voor wegpiraten.

Statista heeft de stuurmanskunsten van Waze-gebruikers beoordeeld en er een cijfer aangehangen. Van de maximaal te behalen tien punten, staan wij met een keurige 7,9 op de eerste plaats, 0,6 punten voor Letland en 0,7 punten voor de Verenigde Staten. De rest van de top tien wordt bezet door Zweden, Tsjechië, België, Frankrijk, Italië, Hongarije en Slowakije,

Aan de onderkant van de lijst, is Latijns-Amerika ruim vertegenwoordigd. El Salvador staat met een 2,1 stijf onderaan, maar ook Guatemala (3,0) en Venezuela (3,1) doen het niet veel beter. De andere landen waar ze hun rijbewijs kennelijk bij een pakje boter krijgen, zijn: Colombia, Ecuador, Roemenië, Indonesië, Panama, de Filipijnen en Costa Rica.