OMG

Schot vindt poepvrije wc-borstel uit

21-10-2015 16:36

DUNFERMLINE – De naam Garry Stewart gaat waarschijnlijk niet de geschiedenisboeken in, maar een uitvinding van hem is binnenkort misschien in veel huishoudens te vinden. De 52-jarige Schot heeft een wc-borstel uitgevonden waar geen poepresten in blijven zitten.

In Mirror vertelt Stewart over zijn 'LooBlade'. "Mijn kindje zat onze wc-borstel als kam te gebruiken, op dat moment had ik mijn eurekamoment. Ik vond dat er iets gedaan moest worden aan die smerige borstels die we nu hebben. Het ontwerp van de wc-borstels van nu is gewoon stom. Ze zitten binnen de kortste keren vol met poep, ze druppelen je hele vloer onder en ze zorgen ervoor dat je veel meer schoonmaakmiddel en water gebruikt dan je eigenlijk nodig hebt", aldus Stewart.

Zijn LooBlade lijkt qua vorm erg op de bekende wc-borstels, maar de haren heeft hij vervangen door rubberen flippers. Aan die flippers blijft geen viezigheid kleven en ze zijn makkelijk schoon te maken. Kennelijk zien veel mensen brood in de wc-innovatie, want op Kickstarter heeft Garry al meer dan 25.000 euro opgehaald.