OMG

Chinese rijdt en zingt en krijgt boete

23-10-2015 14:26

CHENGDU – Zingen in de auto doet iedereen wel eens. Maar wat een Chinese vrouw deed in de drukke avondspits van Chengdu kon volgens de politie echt niet. Met een gouden microfoon in de ene hand en de andere hand losjes aan het stuur tetterde ze er lustig op los. Die actie bezorgde haar een flinke boete.

De zangkunsten van de vrouw waren niet opgemerkt als een andere weggebruiker zich niet gestoord had aan haar gedrag. De chauffeur liet zijn medepassagier met een smartphone een video maken van de zingende vrouw en zette die op internet. Op social media werd het filmpje flink gedeeld en het negatieve commentaar was niet van de lucht.

Blijkbaar keek ook de politie mee, want een paar dagen later werd de vrouw ontboden op het politiebureau. Daar biechtte de 35-jarige Chinese op dat ze de karaokemicrofoon pas had gekocht. Ze wilde het ding alleen maar even testen, schrijft de avondkrant van Chengdu. Een dure test, want ze kreeg voor Chinese begrippen een behoorlijke boete van 200 yuan, 29 euro.