OMG

Vrouw krijgt miljoen maar mag niet werken

25-10-2015 12:25

NEW YORK – Niki Murphy heeft de afgelopen tien jaar behoorlijk verdiend en daarvoor hoefde ze eigenlijk geen klap uit te voeren. De Amerikaanse vrouw kreeg van de stad New York in die periode zo’n 1,3 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) aan salaris en bonussen. Werk kreeg ze echter niet en dat was de schuld van haar man.

Murphy was als IT-specialist in dienst bij het grootste pensioenfonds van de stad New York. Alles ging goed, totdat haar man een kritisch blog startte over het pensioensysteem in Amerika en de uitgaven van het pensioenfonds. Daarmee verpestte hij de carrière van zijn vrouw.

“Dag in, dag uit ging ik naar mijn werk, zonder iets te mogen doen”, vertelt Murphy aan New York Post. “Ik zat aan mijn bureau, keek films en deed zelfs een online cursus, terwijl de bazen toekeken.” De vrouw wilde graag werken, maar steeds als ze om werk vroeg, werd ze met een kluitje in het riet gestuurd. “Later zeiden ze dat ik niet mocht werken omdat ik anders misschien informatie zou krijgen die mijn man weer kon gebruiken”, zegt ze.

Murphy leed geestelijk en lichamelijk onder de situatie. Omdat ze het geld nodig had, kwam ze toch iedere dag opdraven. Totdat ze twee jaar geleden een hartaanval kreeg. Omdat ze het daarna nog maar moeilijk op kon brengen om aan het nietsdoen te blijven, nam ze in mei ontslag. Twee jaar voor haar pensioengerechtigde leeftijd.