OMG

Bloteriken in achtbaan verbreken record niet

26-10-2015 12:22

LONDEN – Een ritje met bloteriken in de achtbaan heeft in Groot-Brittannië ruim 10.000 Britse pond opgeleverd, omgerekend bijna 14.000 euro. In totaal bleken 57 waaghalzen bereid hun kleren uit te trekken en namen ze voor een goed doel plaats in de attractie.

Het wereldrecord naakte mensen in een achtbaan stamt uit 2010 toen 102 mensen in adamskostuum in de Green Scream zaten. Vijf jaar later lukte het niet dit wereldrecord te verpulveren, maar dat mocht de pret niet drukken. Mirror beschrijft dat de liefhebbers van heinde en verre kwamen voor de recordpoging.

''Het was een prachtige dag. Mensen genoten van dit memorabele moment, maakten plezier en haalden bovendien een groot bedrag op voor het plaatselijke ziekenhuis'', blikt pretparkdirecteur Andrew Renton terug op de opmerkelijke recordpoging. ''We hebben zoveel verhalen gehoord van deelnemers die kampen met kanker in hun nabije omgeving. Hiermee wilden ze iets terugdoen. Ik ben blij dat we deze mensen de mogelijkheid konden geven. Toegegeven, het was leuk geweest dat we ons eigen record hadden kunnen verbeteren, maar we zijn nog steeds recordhouder."