OMG

Vrouw dreigt gympenverzamelaar met scheiding

26-10-2015 14:20

LONDEN – Dat niet alleen vrouwen ruimte tekort komen voor hun verzameling schoenen bewijst Jason Oxlee uit het Engelse Leeds. Jason geeft naar eigen zeggen 100 Britse pond per maand (zo'n 139 euro) uit aan nieuwe sneakers van Adidas, maar nu dreigt zijn vrouw dat ze hem verlaat als hij niet bereid is te stoppen met het verzamelen van sportschoenen.

De verzamelaar van gympen komt ruimte te kort om zijn collectie op te bergen. Hij heeft al zo'n 150 sportschoenen staan. Daarvan staan vijftig paar onder zijn bed, tachtig op de vliering en nog eens twintig in andere hoeken en gaten van de echtelijke woning. Dit tot grote frustratie van zijn eega Faye (36).

"Ik heb altijd geweten dat hij van sportschoenen houdt. Hij bewaart zelfs de schoenendozen. Gedurende de jaren heb ik zijn collectie zien groeien, maar er is geen ruimte meer'', zegt Faye acht jaar na haar huwelijksdag. ''Het kan zo niet doorgaan. Ik heb hem gezegd dat als hij zo doorgaat er genoeg ruimte in huis zal zijn, omdat ik dan vertrek."

De 44-jarige Jason uit Leeds weet volgens Mirror nog niet of hij kan afkicken van zijn schoenenverslaving. Hij stelt voor dat twee van de drie kinderen een kamer delen, zodat hij een eigen schoenenkamer heeft. Hij schat dat zijn collectie schoenen 15.000 Britse pond waard is, ruim 20.000 euro. Faye: ''Zo nu en dan verbied ik hem nieuwe schoenen te kopen. Zodra hij ze weer mag kopen, schaft hij meteen twee of drie paar nieuwe aan."