OMG

Moederpoes zoekt vermiste jonkies

28-10-2015 12:59

WHANGAREI – Bij een dierenkliniek in Nieuw-Zeeland stond een grijze poes onlangs nogal nadrukkelijk bij de deur te posten. Het dier probeerde naar binnen te sluipen elke keer als de deur open ging. Het bleek niet om een zwervertje te gaan op zoek naar eten, weet Mirror, maar er was iets heel anders aan de hand.

De medewerkers van de dierenkliniek hadden een dag eerder vier piepkleine kittens gevonden, die op de stoep van de kliniek in een kartonnen doos te vondeling waren gelegd. Ze namen de diertjes uiteraard mee naar binnen. Ze leken maar een paar weken oud te zijn. Katjes zijn op die leeftijd nog niet zo zelfstandig, ze drinken nog bij hun moeder.

Toen de dag erna ineens de grijze kat probeerde naar binnen te komen, ging er nog geen lampje branden bij de Nieuwe-Zeelandse dierenartsen. Pas toen ze de deur open deden en de poes linea recta op de kittens af ging, bleek wat er aan de hand was. Het dier was de moeder van de katjes. Ze nestelde zich meteen bij haar kittens, die dolblij leken te zijn dat hun mama er weer voor ze was.

De medewerkers denken dat de moederpoes ook in de vondelingendoos lag, maar even was weggegaan en daarna op zoek moest naar de katjes.