OMG

Kakkerlak in ‘superschoon’ restaurant

28-10-2015 18:46

PASADENA – Een goede waardering van een officiële instantie is geen garantie voor een schoon restaurant, ondervond een man in Pasadena. Nadat hij had geluncht in een eethuis in de voorstad van Los Angeles, zag hij een kakkerlak op het raam kruipen.

De klant van het restaurant zag direct de ironie van het tafereel in, want het insect zat op een verklaring van de inspectie voor volksgezondheid, dat het restaurant had onderscheiden met een 'A' voor een hygiënescore van 90 tot 100 procent. De man maakte er een foto van en plaatste deze op Reddit.

Op de foto kwamen honderden reacties. Sommige mensen vroegen zich af of de afbeelding niet gefotoshopt was. "Geloof wat je wil, maar eerlijk, ik wou dat het nep was, want ik heb hier al een paar keer gegeten", antwoordde de man.

Binnen of buiten

Een van de Reddit-gebruikers kijkt niet erg op van de foto. "Als je ooit hebt gewerkt op een plek waar eten wordt verkocht, zoals een supermarkt, restaurant, of ijssalon, dan weet je dat er kakkerlakken zijn", schrijft hij. "Het gaat erom of ze binnen of buiten zijn en hoe erg het is."

Een andere lezer laat weten dat ze in de meeste keukens een codewoord voor ongedierte hebben, zodat de klanten niet schrikken. "In het Italiaanse restaurant waar ik werkte, noemden we ze gehaktballen. We zeiden bijvoorbeeld: 'Pas op, gehaktballen op de vloer'."