OMG

Slaapwandelaarster wordt 15 km verder wakker

29-10-2015 21:31

ARVADA – Taylor Gammel, een jonge vrouw uit Arvada in de Amerikaanse staat Colorado, heeft al slaapwandelend op blote voeten haar huis verlaten. Ze werd wakker in Westminster,15 kilometer verderop. Hoe ze daar precies terecht is gekomen, zal misschien nooit duidelijk worden. De 19-jarige Taylor kan zich er niets van herinneren.

Toen haar vader om zes uur 's ochtends zag dat de achterdeur van zijn huis open stond en hij zijn dochter niet in huis aantrof, waarschuwde hij de politie. Die zette meteen een zoektocht met een speurhond op, weet Denver Post.

Terwijl die zoektocht nog in volle gang was, werd Taylor wakker in Westminster. Ze herkende de omgeving; haar oom woont in de plaats. Ze liep naar het huis van haar oom, deed de deur open en viel op de bank weer in slaap. Om 09.00 uur vonden familieleden haar veilig op de bank.

Een getuige denkt Gammel gezien te hebben in een bushalte op zo'n 4,5 kilometer van haar huis. Het is aannemelijk dat ze de bus heeft genomen. De speurhond volgde een geurspoor van de vrouw tot aan de bushalte, maar daar hield het spoor ook op.