OMG

Oma moet kat van rechter teruggeven

31-10-2015 14:42

STOCKHOLM – Een 76-jarige oma uit Zweden moet de kat die ze jaren heeft verzorgd teruggeven aan haar kleinkind. Met de uitspraak komt er een eind aan een slepende rechtszaak.

De kleindochter had in 2002 een kitten gekregen. Vanwege gezondheidsklachten kon ze een paar jaar later niet meer voor het beest zorgen. Haar moeder en tante, met wie ze op dat moment in een huis woonde, vroegen de oma de kat in huis te nemen.

In 2010 ging de kleindochter op zichzelf wonen. Dat vond ze een goed moment om haar kat weer op te eisen bij oma, maar die wilde het beest niet kwijt omdat ze er inmiddels gehecht was geraakt. De kleindochter probeerde via de rechter haar huisdier terug te krijgen, maar verloor de rechtszaak in eerste instantie.

De nu 25-jarige Zweedse liet het er niet bij zitten en ging in hoger beroep. Afgelopen donderdag kwam dan eindelijk de uitspraak, schrijft Dagens Juridik. Volgens de rechter stond de kleindochter in haar recht en had de oma kunnen weten dat haar kleinkind het beest ooit terug wilde. Ze moet het dier alsnog teruggeven.