OMG

Uitzetting dreigt voor hulpcavia’s

01-11-2015 20:35

PLYMOUTH – De kans bestaat dat Clive en Rose Restall binnenkort op straat staan. Het Britse koppel weigert namelijk om hun 21 cavia's weg te doen. De knaagdiertjes zijn namelijk geen gewone cavia's, maar kunnen in de toekomst kijken en mensen helpen.

"Heel veel buurtkinderen komen langs om met ze te praten over hun problemen", legt Clive uit aan the Herald. "De cavia's helpen ze dan. Zo was er laatst een klein jongetje dat de cavia's vroeg om zijn vader terug te brengen uit Afghanistan en dat deden ze."

Bij de 57-jarige Clive werd in 2010 kanker geconstateerd, waarna hij de beestjes kocht om hem gezelschap te houden en tegen ze te praten. Clive en Rose en hun buurtgenoten zijn inmiddels erg gesteld op de bijzondere beestjes, maar de huurstichting in Plymouth kan de aanwezigheid van zoveel dieren niet waarderen en wil het echtpaar daarom uit huis zetten.

Sue Shaw, directeur van het woonbedrijf: "We weten dat het houden van huisdieren veel sociale voordelen heeft voor mensen, maar we geven ook om het welzijn van de dieren. In dit geval is het aantal dieren in het huis van meneer Restall ontoelaatbaar." Clive krijgt nu tot januari om een nieuw huis te zoeken voor de helft van de cavia's.