OMG

Leraar ontslagen ‘omdat hij hetero is’

08-11-2015 14:54

NEW YORK – Een leraar heeft een rechtszaak aangespannen tegen het stadsbestuur van New York. Een school in Queens zou de man hebben ontslagen omdat hij heteroseksueel is.

Rector Paul Didio nodigde Lane McDonough in juni van vorig jaar uit voor een sollicatiegesprek. De leraar claimt dat Didio tijdens het gesprek zei dat hij door een 'slechte ervaring' erg op zijn hoede was bij het aannemen van mannen. "Ik heb een mannelijke leraar een slechte beoordeling gegeven en hij pakte me terug door me te beschuldigen van het aanbieden van orale seks", zou de rector hem hebben toevertrouwd.

Didio, die volgens de rechtbankdocumenten op mannen valt en dacht dat dit ook voor McDonough gold, gaf hem de baan toch. Na twee maanden zou de rector erachter zijn gekomen dat McDonough hetero was. Vervolgens zou Didio hem het leven zuur hebben gemaakt, bijvoorbeeld door de leraar al na korte tijd een andere klas toe te wijzen en hem te bestraffen voor rotzooi die niet hij maar een collega had achtergelaten in een klaslokaal.

McDonough wil dat zijn ontslag wordt teruggedraaid. Het stadsbestuur gaat de beschuldigingen onderzoeken, laat een woordvoerder weten aan de New York Post.