OMG

Begrafenis afgelast na verwisseling lijken

10-11-2015 13:18

CHICAGO – Een vrouw in Chicago kreeg de schrik van haar leven toen ze, een dag voor de begrafenis, met familieleden nog een laatste keer haar overleden moeder wilde zien. In het uitvaartcentrum lag het lichaam van een vrouw met lange nagels, terwijl haar moeder haar nagels altijd kort hield. De dochter trok de doek die over het hoofd lag weg en zag een vrouw met zwart haar, terwijl haar moeder toch echt grijs was.

"Ze lijkt helemaal niet op mama," zei Monique Williams tegen haar familie. "We wisten dat ze er anders uit zou zien, zo opgebaard, maar dit was wel heel anders. Ze leek totaal niet op mijn moeder", aldus Williams tegen Chicago Tribune.

De begrafenisondernemer zocht uit wat er was misgegaan. Een medewerker had per abuis twee lichamen verwisseld en de familie van de andere vrouw had de vergissing niet opgemerkt. Tot overmaat van ramp bleek de moeder van Williams daardoor een dag eerder al begraven te zijn.

Omdat er veel familieleden van ver waren gekomen voor de begrafenis, werd er een afscheidsplechtigheid gehouden zonder teraardebestelling. De begrafenisondernemer ging door het stof en heeft het lichaam weer opgegraven zodat het op een later tijdstip alsnog door de goede familie begraven kan worden.