OMG

Nachtje logeren bij Star Warsfan

13-11-2015 22:16

SOUTHAMPTON – Het huis van Dave Oldbury uit de Britse plaats Southampton staat bomvol Star Wars-spullen. De 46-jarige postbode biedt fans van de sciencefictionfilms de kans om zijn verzameling te komen bewonderen en een nachtje te blijven logeren.

De nieuwste Star Warsfilm 'The Force Awakens' verschijnt volgende maand wereldwijd in de bioscoop. Om dit te vieren opent Dave in december de deuren van zijn huis, dat is versierd met 150.000 pond (212.000 euro) aan memorabilia. De Brit wist door de jaren heen onder meer 9000 handtekeningen van acteurs en crewleden en vijfhonderd actiefiguurtjes te verzamelen. Hiervoor struinde hij de hele wereld af.

''Ik heb een heleboel verhalen over de tijd die ik heb doorgebracht met mijn helden en ik kijk ernaar uit om deze exclusieve scoops te delen met mijn gasten'', zegt Dave tegen Mirror. Om een nachtje te blijven slapen bij de fanatieke verzamelaar moet je 35 pond (zo'n 50 euro) ophoesten.

Dave heeft wel een paar huisregels waaraan zijn gasten zich moeten houden. Zo mogen logés alleen buitenshuis hun lichtzwaard gebruiken en het bewandelen van het paadje naast de woning is verboden, want die leidt naar de 'duistere kant'.