OMG

Man veroordeeld voor knokpartij uit 1975

16-11-2015 14:33

LEEDS – December is voor veel mensen een maand vol gezelligheid. De 61-jarige Patrick Ackroyd en zijn zus Anita hebben echter een nare herinnering aan december 1975. Ze kregen ruzie over een liedje en dat liep helemaal uit de hand. Veertig jaar later is Patrick voor mishandeling veroordeeld.

Patrick en zijn zus luisterden destijds naar Happy Xmas (War is Over) van John Lennon. Ze kregen ruzie en begonnen te vechten. Patrick sloeg zijn zus twee voortanden uit de mond. De twee moesten van hun moeder liegen over het gebeurde. Anita vertelde in het ziekenhuis dat ze een ongeluk had gehad. De tanden konden niet meer teruggeplaatst worden en Anita heeft sindsdien een brug in haar mond.

Veertig jaar na dato is de ware toedracht naar buiten gekomen. Om onbekende redenen startte de politie een onderzoek naar de zaak. Mogelijk wilde Anita alsnog gerechtigheid. Patrick werd aan de tand gevoeld en gaf toe zijn zus te hebben gemept. Hij heeft er al die tijd veel spijt van gehad, aldus The Telegraph. De rechter veroordeelde de man tot twee maanden voorwaardelijk.